Introductie

Begin 2011 begaf onze toen ongeveer 5 jaar oude wasmachine van AEG het... defecte motor. Na wat wikken en wegen besloten we om een nieuwe wasautomaat te kopen van Electrolux (zelfde groep). We twijfelden nog even om voor een duurdere Miele te gaan maar kozen uiteindelijk toch voor de Electrolux EWF 167440, een toestel uit energieklasse A+ en met was en zwierresultaat A, dat waren onze vereisten.

We kregen van de Eldi winkel sowieso 5 jaar garantie maar besloten gezien onze vorige ervaring deze tegen een meerkost uit te breiden naar 8 jaar.

Acht jaar gemoedsrust, dachten we... het vervolg lees je chronoligisch in deze blog (recentste berichten bovenaan, gebruik het blogarchief rechts om terug te gaan tot eind 2011).

Electrolux wasautomaat schade

Electrolux wasautomaat schade

maandag 21 mei 2012

We zijn niet alleen...

Vandaag nog even op internet gezocht, blijkbaar hebben nog wel meer mensen dit probleem. Op dit forum staan verhalen van verschillende mensen met gelijkaardige problemen. Het is duidelijk geen exclusief Electrolux probleem want ook enkele mensen met een Miele hebben er last van.

Helaas staan in het topic geen concrete oplossingen, zowat alle tips hebben we reeds geprobeerd of zijn niet relevant. Bovendien is (volgens Electrolux) de trommel reeds vervangen en toch doet het probleem zich nog steeds voor...

Ook de test met de nylonkous was negatief, de enige verklaring die we zelf nog zien is dat kledij of ander wasgoed gekneld geraakt tussen trommel en rubber. Deze zit namelijk zoals je op onderstaande foto kan zien niet helemaal centraal.



Helaas, zoals enkele dagen geleden reeds gemeld is Electrolux niet bereid om er nog tijd en energie in te steken. In afwachting van verder nieuws gaan we alvast een aantal waszakken aanschaffen die voorkomen dan op zijn minst verdere schadegevallen...


Geen opmerkingen:

Een reactie posten